Zoekresultaten

Verfijn je zoekopdracht

Filter op
  • Alles
  • Alles
  • Vraag & antwoord
  • Begrippen
  • Downloads

434 resultaten voor :

Waarde van vermogen en verplichtingen gestegen

Het pensioenvermogen bestaat uit de financiële middelen van het pensioenfonds. De waarde van het pensioenvermogen steeg van € 30,86 miljard in het tweede kwartaal naar 33,76 miljard in het derde kwartaal van 2019. De waarde van de verplichtingen bestaat uit het bedrag dat ons fonds nu en in de toekomst aan pensioenen moet betalen.

Op mijn salaris is premie ingehouden voor de netto pensioenregeling, maar dat zie ik niet in Mijn Pensioen. Hoe zit dat?

Je neemt automatisch deel aan de netto pensioenregeling als je pensioengevend salaris hoger is dan € 110.111 (voltijd). Dat betekent dat je werkgever premie inhoudt op je netto salaris en die aan ons betaalt.

Nieuwsflits mei 2019

Inhoud: Hoe staat ons fonds er financieel voor? Meld je aan voor nieuwe webinars Pensioenkeuzes Veelgestelde vragen Inhoud: Hoe staat ons fonds er financieel voor? Elk kwartaal lees je in de Nieuwsflits een verslag van de ontwikkeling van de beleggingen in het afgelopen kwartaal. In het verslag lees je de hoogte van de  dekkingsgraad  en de ontwikkeling van de waarde van het vermogen

Wat is de premiereserve?

De premiereserve kan worden gebruikt als de premie in een jaar onvoldoende is om de pensioenopbouw te financieren. Een tekort wordt dan uit de premiereserve gehaald zolang de premiereserve niet onder nul komt. Andersom geldt dit ook. Als de premie in een jaar hoger is dan nodig om een opbouw van 1,875% te financieren, dan wordt het meerdere toegevoegd aan de premiereserve.

Wat kan ik doen als ik ga samenwonen?

Als je gaat samenwonen en je hebt samen met je partner een samenlevingsovereenkomst via de notaris, dan kan je je partner aanmelden bij ons. Daarmee zorg je ervoor dat je partner partnerpensioen krijgt na je overlijden. Doe dit voor je pensioendatum. Aanmelden doe je in Mijn Pensioen onder Nu regelen.

Wat moet ik doen als ik arbeidsongeschikt word?

Je hoeft niets te doen. Wij krijgen die informatie van je werkgever.

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik overlijd?

Je pensioenopbouw stopt.

Reglement AOW-compensatie

1 Reglement AOW-compensatie 2013 bijlage bij Pensioenreglement 2014 Versie 2. Het reglement is herschreven in begrijpelijke taal. Deze versie is vastgesteld op 20 april 2017. Inhoud Reglement AOW-compensatie 2013 ...................................................................................................... 1 bijlage bij Pensioenreglement 2014 ........................................................................................................

Kwartaalverslag Beleggingen 2019 Q1

HOE STAAT ONS FONDS ER FINANCIEEL VOOR?Elk kwartaal lees je in de Nieuwsflits een verslag van de ontwikkeling van de beleggingen in het afgelopen kwartaal. In het verslag lees je de hoogte van de dekkingsgraad en de ontwikkeling van de waarde van het vermogen en van de verplichtingen. Copyright 2017 ABN AMRO Pensioenfonds | Disclaimer | Privacy statement Beleidsdekkingsgraad gelijk gebleven en economische

Meer of minder werken | ABN AMRO Pensioenfonds

Meer of minder werken betekent dat je pensioenopbouw verandert. Lees hoe je pensioenopbouw verandert.

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title