Zoekresultaten

Verfijn je zoekopdracht

Filter op
  • Alles
  • Alles
  • Vraag & antwoord
  • Begrippen
  • Downloads

498 resultaten voor :

Kwartaalrapportage beleggingen: 1e kwartaal 2020

Waarde van vermogen gedaald en waarde van verplichtingen gestegen Het pensioenvermogen bestaat uit de financiële middelen van het pensioenfonds. De waarde van het pensioenvermogen daalde van € 32,02 miljard in het laatste kwartaal van 2019 naar € 31,65 miljard in het eerste kwartaal van 2020.

Nieuwsflits april 2020

Inhoud: Indexatiebesluit uitgesteld Interview met Alen Zeljkovic Webinars op 30 april Veelgestelde vragen Inhoud: Uitstel besluit over aanpassing van je pensioen Elk jaar besluit het bestuur van ABN AMRO Pensioenfonds in april over de aanpassing van je pensioen vanwege de prijsstijging van het jaar ervoor. Dit jaar is dat anders. Het besluit is uitgesteld tot juli.

Hoe vraag ik waardeoverdracht aan?

Stap 1: Vraag de waardeovedracht aan Vraag je waardeoverdracht aan in  Mijn Pensioen . Een verzoek tot waardeoverdracht verplicht je tot niets. Stap 2: Beoordeel de offerte Je krijgt een offerte van ons. In de Checklist Waardeoverdracht  lees je waar je op moet letten. Gebruik de pensioenvergelijker om onze pensioenregeling te vergelijken met die van de vorige pensioenuitvoerder. De

Beleidsdekkingsgraad

Je kunt je pensioen pas echt goed regelen als je alles begrijpt. Om je hierbij te helpen leggen we de belangrijkste begrippen uit. Bij deze dekkingsgraad berekenen we de pensioenverplichtingen op basis van de door De Nederlandsche Bank (DNB) vastgestelde rentetermijnstructuur. Deze dekkingsgraad wordt berekend door het gemiddelde te nemen van de dekkingsgraden van de laatste twaalf

Opbouwpercentage

Je kunt je pensioen pas echt goed regelen als je alles begrijpt. Om je hierbij te helpen leggen we de belangrijkste begrippen uit. Iedere maand bouw je een deel van je pensioen op. Dit deel is een percentage van het salaris waarover je pensioen opbouwt. In het Pensioenreglement 2014 is het beoogde opbouwpercentage 1,875%. In 2021 is het opbouwpercentage 1,760%.

Premie voor de opbouw van je pensioen

Je werkgever betaalt elke maand een vaste premie aan het pensioenfonds. Het bedrag dat de werkgever betaalt is 37% van de som van alle pensioengrondslagen. Jij betaalt aan de werkgever een bijdrage van 5,5% van je maandelijkse pensioengrondslag. Je werkgever houdt jouw deel maandelijks in op je brutoloon. Het exacte bedrag staat op je salarisstrook.

Wat kost pensioenbeheer?

Onze kosten voor pensioenbeheer bestaan uit: pensioenadministratiekosten communicatiekosten kosten van bestuur en vermogensbeheer projectkosten In ons jaarverslag zie je hoe hoog de kosten voor pensioenbeheer van het afgelopen jaar waren. De kosten van vermogensbeheer (transactiekosten en beheerskosten) vallen hierbuiten.

3 heldere tips nadat je uit dienst bent

Je werkt nu nog bij ABN AMRO Bank of een aangesloten onderneming maar binnenkort ga je uit dienst.  Of je bent al eerder uit dienst gedaan en nog niet nagedacht over je pensioen bij ons. Wat gebeurt er met je pensioen en wat kan je ermee doen? Lees onze tips. Als je uit dienst gaat, stopt de opbouw van je pensioen bij ons pensioenfonds.

kind

Bij ons pensioenfonds bouw je niet alleen pensioen op voor jezelf en je partner, maar ook voor je kinderen. Als er iets met jou gebeurt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je kinderen goed verzorgd achterblijven. Op deze pagina lees je wat er voor jouw kinderen geregeld is bij ons pensioenfonds. Wat is er geregeld voor je kind(eren)? Als je bij ons pensioen opbouwt, zijn je kinderen automatisch

Algemene Ouderdomswet (AOW)

Je kunt je pensioen pas echt goed regelen als je alles begrijpt. Om je hierbij te helpen leggen we de belangrijkste begrippen uit. Deze wet regelt dat je een pensioen krijgt van de overheid als je de AOW-leeftijd bereikt. Dit jaar en volgend jaar is de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden. De leeftijd gaat nog verder stijgen.

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title