In dienst

Een nieuwe baan? Gefeliciteerd! Als je in dienst komt bij ABN AMRO Bank of een aangesloten onderneming, bouw je automatisch pensioen op bij ons fonds. Bekijk wat je kan regelen als je in dienst komt.

Je vorige pensioen meenemen

Heb je via je vorige werkgever pensioen opgebouwd? Dan kun je kiezen om dit pensioen mee te nemen naar ABN AMRO Pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht. Je kunt ook pensioenen uit het verleden overdragen.

 1. Vraag waardeoverdracht aan

  Vraag je waardeoverdracht vrijblijvend aan via Mijn Pensioen. Mijn Pensioen is je persoonlijke omgeving op onze website.

 2. Beoordeel onze offerte

  Wij sturen je een offerte die jij moet beoordelen. De waarde van het pensioen blijft namelijk hetzelfde, maar omdat pensioenregelingen anders zijn, kunnen de bedragen verschillen. Weten waar je op moet letten? Gebruik dan onze Checklist Inkomende Waardeoverdracht of de Pensioenvergelijker. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

 3. Ga wel of niet akkoord

  Wil je je opgebouwde pensioen overdragen? Teken dan de offerte en upload deze in Mijn Pensioen. Wil je dit niet? Geef dit dan aan, teken de offerte en upload deze op dezelfde manier.

 4. Wij ronden je waardeoverdracht af

  Nadat we de getekende offerte van je hebben gekregen, ronden wij de waardeoverdracht af. Je krijgt daarover een bericht van ons.

Lees ook het blog Een nieuwe baan - waardeoverdracht met 2 tips én 1 gouden tip over waardeoverdracht!

Heeft je oude pensioenuitvoerder een te lage dekkingsgraad?

Een pensioenuitvoerder met een te lage dekkingsgraad mag niet meewerken aan een waardeoverdracht. Toch kun je alsnog je waardeoverdracht bij ons aanvragen. Je waardeoverdracht wordt opgepakt, zodra de dekkingsgraad van je vorige pensioenuitvoerder weer hoog genoeg is.

Automatische waardeoverdracht van een klein pensioen

Je hoeft geen waardeoverdracht aan te vragen als je een klein pensioen via je vorige werkgever hebt opgebouwd. Een klein pensioen is een pensioen dat op het moment dat het pensioen ingaat, lager is dan het wettelijk grensbedrag (€503,24 in 2021). Je vorige pensioenuitvoerder draagt de waarde van dat kleine pensioen automatisch aan ons over. Je krijgt daarover bericht van ons.

Andere baan binnen dezelfde organisatie

Als je ander werk hebt gekregen binnen ABN AMRO of een aangesloten onderneming hoef je niets te doen. Je eventuele nieuwe salarisgegevens worden automatisch doorgegeven aan ABN AMRO Pensioenfonds.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik in dienst kom bij ABN AMRO Bank (of een aangesloten onderneming)?

Wat moet ik doen als ik een andere baan krijg binnen ABN AMRO Bank?

Hoe vraag ik waardeoverdracht aan?

Wat gebeurt er met het pensioen dat ik via mijn vorige werkgever heb opgebouwd?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

 • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
 • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
 • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title