ABN AMRO Pensioenfonds Nieuwsflits November 2017

Nieuwsflits november 2017

Inhoud header image

Pensioenleeftijd naar 68 jaar

Per 1 januari 2018 wordt de fiscale ruimte om pensioen op te bouwen beperkt. De werkgever en vakbonden hebben onlangs bepaald dat de pensioenleeftijd in onze regeling verhoogd wordt naar 68 jaar. Eind januari ontvangt u een brief van het pensioenfonds waarin u kunt lezen wat dit betekent voor uw pensioen.

Lees meer over de verhoging van de pensioenleeftijd
Pensioenleeftijd

Hoe staat ons fonds er financieel voor?

Voortaan krijgt u vier keer per jaar in de Nieuwsflits een verslag van de beleggingen van het afgelopen kwartaal. In dit kwartaalverslag beleggingen staat de hoogte van de dekkingsgraad. U leest ook dat de waarde van het vermogen steeg en dat de waarde van de verplichtingen daalde.

Lees het kwartaalverslag beleggingen
Mijn Pensioen

Netto pensioenregeling

Per 1 januari 2018 gaat ABN AMRO Pensioenfonds de netto pensioenregeling uitvoeren. De netto pensioenregeling is een vrijwillige regeling voor medewerkers van de bank en aangesloten ondernemingen met een salaris boven EUR 103.317 per jaar. Tot die grens bouwt u pensioen op in de basis pensioenregeling.

Lees meer over de netto pensioenregeling
Netto pensioenregeling

Wat is de netto pensioenregeling?

De netto pensioenregeling bestaat naast de basis pensioenregeling. De netto pensioenregeling is een vrijwillige regeling voor actieve deelnemers met een fulltime bruto jaarsalaris (inclusief toeslagen) dat hoger is dan EUR 103.317 per jaar. De premie wordt ingehouden op uw netto salaris. Deze premie verminderen wij eerst met de eventuele premie voor netto partner- en netto wezenpensioen. U bepaalt zelf of u de volledige premie of minder laat beleggen. U kunt afhankelijk van uw leeftijd, een maximum premie laten beleggen.

Welke werkgevers bieden de netto pensioenregeling aan?

Dat zijn ABN AMRO Bank N.V., ABN AMRO Arbo Services B.V., ABN AMRO Commercial Finance N.V., ABN AMRO Commercial Finance Holding B.V. en ABN AMRO Lease N.V.

Hoe bouwt u netto pensioen op?

Met de maandelijkse premie en het rendement daarop krijgt u een pensioenkapitaal. Op de pensioendatum zet u dat kapitaal om in pensioen. Omdat de premie uit uw netto salaris wordt betaald, betaalt u over dit pensioen geen belasting.

Kan ik alleen voor mezelf netto pensioen opbouwen?

Ja, dat kan. Maar u kunt er ook voor kiezen om in de netto pensioenregeling een netto partner- en wezenpensioen te verzekeren. Hiervoor is het niet nodig dat u netto ouderdomspensioen opbouwt. U betaalt dan alleen een risicopremie.

Meer weten over de netto pensioenregeling?

U krijgt in december van ons een brief met meer informatie. Kijk ook op de website bij Vraag en Antwoord, netto pensioenregeling.

Heeft u ‘Mijn Pensioen’ al bezocht?

Vanaf juli 2017 hebben bijna 4000 deelnemers en gepensioneerden ‘Mijn Pensioen’ bezocht. U ook? In ‘Mijn Pensioen’ ziet u de actuele stand van uw pensioen en uw post, zoals het uniform pensioenoverzicht. U regelt ook uw pensioen in ‘Mijn Pensioen’. En u kunt er bijvoorbeeld uw (samenwonende) partner aanmelden.

Lees meer over ‘Mijn Pensioen’
Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Wat is ‘Mijn Pensioen’?

‘Mijn Pensioen’ is uw persoonlijke omgeving op onze website. U logt in met uw DigiD met extra controle via sms of app. Handig, want u regelt zelf uw pensioen in ‘Mijn Pensioen’. Waar en wanneer het u uitkomt.

Wat kunt nog meer in ‘Mijn Pensioen’?

  • Uw uniform pensioenoverzicht (UPO) bekijken
  • De actuele stand van uw pensioen bekijken
  • Regelen dat u later of juist eerder met pensioen gaat
  • Als u samenwoont: uw partner aanmelden
  • Uw IBAN, e-mailadres en telefoonnummer wijzigen
  • Uw ouderdomspensioen verdelen met uw ex-partner
  • Als u in het buitenland woont: uw levensbewijs uploaden

Veel gestelde vragen over ‘Mijn Pensioen’

Heeft u een vraag over ‘Mijn Pensioen’? Lees dan de veel gestelde vragen hierover. U vindt deze op de website onder Vraag & Antwoord, Mijn Pensioen/de pensioenplanner.

Nieuwsgierig geworden?

Ga naar ‘Mijn Pensioen’