Update Pensioenakkoord

Onlangs was de uitwerking van het pensioenakkoord volop in het nieuws. De onderhandelingspartners en de vakbonden zijn akkoord over de uitwerking van het pensioenakkoord. In het akkoord staan grote veranderingen van het pensioenstelsel. De Tweede en Eerste Kamer moeten nog over het pensioenakkoord besluiten.

Wat weten we nu?

Vorig jaar is besloten om de AOW-leeftijd te verlagen. Daarnaast kennen we de contouren van het pensioenakkoord, zoals een flexibeler en persoonlijker pensioenstelstel. Lees meer daarover op de website van de rijksoverheid. 

Wat betekent het pensioenakkoord voor jouw pensioen?

Dat weten we nu nog niet. Het doel van het pensioenakkoord is dat de pensioenopbouwers en gepensioneerden de beoogde koopkracht kunnen behalen. Maar let op: Ook als de politiek akkoord is, duurt de overgang nog flink wat jaren. Belangrijk om te weten is dat sociale partners, de werkgever en de vakbonden, over de pensioenregeling van ons fonds gaan. Als er in de toekomst een nieuwe regeling komt, zijn sociale partners dus eerst aan zet. Wij voeren als pensioenfonds de regeling uit maar toetsen ook of een nieuwe regeling uitvoerbaar en eerlijk verdeeld is.

In het nieuws zie je veel berichten over verlagingen van pensioenen dit jaar. Dit speelt bij ons niet. De financiële situatie van het fonds is goed.

Uiteraard blijven wij je informeren als er nieuws is.

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title