Paul Loven, nieuwe voorzitter bestuur

Per 1 juli heeft het bestuur van ABN AMRO Pensioenfonds Paul Loven benoemd als onafhankelijk voorzitter. Hij volgt Hans van Horzen op, wiens maximale zittingstermijn per die datum afloopt.

Welke ervaring neemt Paul mee als bestuursvoorzitter?

Paul is geen onbekende bij ABN AMRO. Hij heeft bijna 25 jaar verschillende functies gehad bij de bank en diens rechtsvoorgangers in binnen en buitenland (Indonesië en Brazilië). Daarna is Paul als CFRO lid geweest van de Raad van Bestuur bij Van Lanschot Bankiers en daarna in dezelfde rol bij PGGM. Ook heeft Paul een aantal toezichthoudende functies vervuld. Zijn expertise ligt op het terrein van financiën en risicomanagement.

Naast bestuursvoorzitter bij ons pensioenfonds is Paul ook onafhankelijk voorzitter van de KLM fondsen Vliegend Personeel, Algemeen en Cabinepersoneel. Daarnaast heeft hij een coaching- en adviesbureau.

Welke uitdaging staat Paul te wachten?

Binnen 5 jaar gaat het pensioenstelsel veranderen. Naar verwachting zullen we per 1 januari 2026 overstappen naar het nieuwe stelsel. In dat traject hebben verschillende partijen en belanghebbenden een rol en moeten belangrijke besluiten worden genomen. Overleg en afstemming daarover met de andere verantwoordelijke partijen, te weten de bank als werkgever en de vakbonden als vertegenwoordiging van de werknemers, is daarbij van groot belang.

De collegabestuurders wensen Paul veel succes in zijn nieuwe functie en verheugen zich op de samenwerking met hem.

Lees meer over het bestuur van ons fonds.

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title