Nieuwsflits november 2021

Hoe staat ons fonds er financieel voor?

ABN AMRO Pensioenfonds staat er financieel goed voor. Elk kwartaal lees je in de Nieuwsflits een verslag van de ontwikkeling van de beleggingen in het afgelopen kwartaal. In dit verslag lees je de hoogte van de dekkingsgraad en de ontwikkeling van de waarde van het vermogen en van de verplichtingen. In het 3e kwartaal van dit jaar is de dekkingsgraad nog steeds boven 130%. Ben je benieuwd hoe dat komt?

Lees het kwartaalverslag beleggingen

Lees ook het kwartaalverslag verantwoord beleggen van het 2e kwartaal van dit jaar

Webinars Pensioenkeuzes en Check je pensioen op 2 december

Een webinar is dé manier om snel inzicht te krijgen en om al je vragen direct te stellen. Veel collega’s gingen je al voor. Jij nog niet? Meld je dan nu aan.

Voor wie en waarover?

  • Pensioenkeuzes: voor iedereen die nog niet met pensioen is en alles wil weten over pensioenkeuzes. Eerder of later met pensioen, deeltijdpensioen, hoog/laag, omzetten van pensioen, tijdelijk ouderdomspensioen: alle keuzes komen aan bod. Ben je ouder dan 55? Dan mag je dit webinar niet missen!

  • Check je pensioen: voor iedereen die nog niet met pensioen is en vlot bijgepraat wil worden over je pensioen bij ons. Hoe bouw je pensioen op? Wanneer moet je in actie komen?

Meld je aan

Denk je met ons mee?

Jouw mening telt! Wij willen onze communicatie en dienstverlening verbeteren. Daarom vragen we je een paar keer per jaar om mee te doen aan korte onderzoeken. Bijvoorbeeld over onze communicatie over het nieuwe pensioenstelsel of over onze brieven. Uiteraard laten we zien wat we met je feedback doen. Doe jij mee?

Meld je aan voor het klantenpanel

Wat vinden jullie van het pensioenfonds?

Dit voorjaar hielden we een klanttevredenheidsonderzoek onder een representatieve selectie van deelnemers, dus (oud) medewerkers én gepensioneerden. Op de vraag ‘Hoe tevreden ben je over het pensioenfonds?’ gaven medewerkers ons gemiddeld een 7,8 en gepensioneerden een 8,7. Best goed dus. Benieuwd naar de andere resultaten van het onderzoek?

Lees alles over het klanttevredenheidsonderzoek

Hoe beviel het 1e half jaar bij het VO?

In het voorjaar hielden we verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan (VO). Het bestuur van ons fonds legt verantwoording af aan het VO. Het VO geeft daarover haar oordeel. Dat zie je terug in het ons jaarverslag. Daarnaast heeft het VO adviesrechten. Een van de belangrijkste onderwerpen voor dit VO is het nieuwe pensioenstelsel. Hoe is het eerste half jaar bevallen? Welke onderwerpen staan op de agenda van het VO? Antwoorden op deze vragen en meer lees je in het interview met Jolien van den Ende (VO-lid namens de werknemers) en Nol Westermann (VO-lid namens de gepensioneerden).

Lees het interview

Veelgestelde vragen

Kan ik een webinar terugkijken?

Hoe log ik in op Mijn Pensioen?

Hoe geef ik mijn pensioenkeuzes door?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title