Nieuwsflits maart 2020

Mag ik me even voorstellen?

Marcel Verheul is voorzitter van het uitvoerend bestuur vanaf 1 februari. Ben je benieuwd wie hij is, wat hij hiervoor deed en hoe hij bij ons fonds terecht is gekomen?

Lees het interview met Marcel

Meld je aan voor een van de webinars op 23 maart

Op 23 maart zijn er weer webinars over verschillende thema's rondom het onderwerp pensioen. Een webinar is dé manier om snel inzicht te krijgen in hoe je pensioen is geregeld en om al je vragen (anoniem!) te stellen. Mis het niet en meld je aan voor een van onze webinars:

Vrouw & pensioen

Pensioenkeuzes

Check je pensioen

Meld je aanHoe staat ons fonds er financieel voor?

ABN AMRO Pensioenfonds staat er financieel nog steeds goed voor. Elk kwartaal lees je in de Nieuwsflits een verslag van de ontwikkeling van de beleggingen in het afgelopen kwartaal. In dit verslag lees je de hoogte van de dekkingsgraad en de ontwikkeling van de waarde van het vermogen en van de verplichtingen. Opvallend: De rentes zijn het afgelopen jaar steeds gedaald, maar in het 4e kwartaal van 2019 zijn de rentes gestegen. Wil je weten wat dat voor de verplichtingen en de matchingportefeuille betekent?

Lees het kwartaalverslag beleggingen

Alles over indexatie

Ons fonds probeert elk jaar op 1 april de pensioenen aan te passen aan de prijsstijgingen in het voorgaande jaar. Het aanpassen van de pensioenen aan de prijsstijgingen noemen we indexatie. Het bestuur van ons fonds besluit erover. Een van de voorwaarden voor indexatie waar het bestuur naar kijkt is de waarde van de laatste beleidsdekkingsgraad van het jaar ervoor. De beleidsdekkingsgraad per eind december 2019 was 130%. Wil je weten waar het bestuur nog meer naar kijkt voor indexatie?


 Lees alles over ons indexatiebeleid

Veelgestelde vragen

Waarover hebben de bank en ons pensioenfonds overeenstemming bereikt?

Heeft de premieverlaging gevolgen voor indexatie van de pensioenen?

Waar moet ik de loonheffingskorting laten toepassen?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title