Nieuwsflits juni 2021

Hoe staat ons fonds er financieel voor?

ABN AMRO Pensioenfonds staat er financieel goed voor. Elk kwartaal lees je in de Nieuwsflits een verslag van de ontwikkeling van de beleggingen in het afgelopen kwartaal. In dit verslag lees je de hoogte van de dekkingsgraad en de ontwikkeling van de waarde van het vermogen en van de verplichtingen. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de rente voor het eerst sinds lange tijd. Wil je weten wat dat betekent voor onze beleggingen?

Lees het kwartaalverslag beleggingen

Verantwoord beleggen, een update

Verantwoord beleggen is een belangrijk onderdeel van ons beleggingsbeleid. Verantwoord beleggen betekent dat we bij onze beleggingen rekening houden met financiële-, milieu- en sociale aspecten en criteria voor goed ondernemingsbestuur. In het kwartaalverslag lees je hoe we dat doen.

Bekijk het kwartaalverslag verantwoord beleggen

Partner- en wezenpensioen: Vanaf wanneer bouw je het op?

Voor sommigen een eyeopener: Je bouwt partner- en wezenpensioen op vanaf dat je in dienst komt. Ook als je geen partner of kinderen hebt! Je hoeft je kinderen niet bij ons aan te melden.

Als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, hoef je je partner niet bij ons aan te melden.

Let op: Als je samenwoont moet je je partner wel bij ons aanmelden. Je hebt dan wel een notarieel samenlevingscontract nodig. Geldt dat voor jou? Meld je partner dan nu aan in Mijn Pensioen.

Rond Valentijnsdag kon je meedoen met een prijsvraag hierover. De prijsvraag luidde: Wanneer begin je met partnerpensioen opbouwen?

Freya Spronk deed mee en won een diner voor 2 met het juiste antwoord: op het moment dat je in dienst komt. Ze meldde meteen haar (samenwonende) partner aan zodat hij in aanmerking komt voor partnerpensioen. Op de foto zie je Freya met haar partner Maikel.

Lees alles over partner- en wezenpensioen

Pensioentools, een overzicht

Je pensioen checken was nog nooit zo makkelijk. Naast de Pensioen APK en de Pensioenwegwijzer is er nu ook de Pensioenchecker.

Wat check je waar?

Bekijk het overzicht pensioentools

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik uit dienst ga?

Wanneer komt mijn partner in aanmerking voor partnerpensioen?

Ik heb geen partner. Waarom bouw ik partnerpensioen op?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title