Nieuwsflits december 2019

Hoe staat ons fonds er financieel voor?

ABN AMRO Pensioenfonds staat er financieel nog steeds goed voor. Elk kwartaal lees je in de Nieuwsflits een verslag van de ontwikkeling van de beleggingen in het afgelopen kwartaal. In het verslag lees je de hoogte van de dekkingsgraad en de ontwikkeling van de waarde van het vermogen en van de verplichtingen. In het derde kwartaal van 2019 is de rente opnieuw flink gedaald. Veel pensioenfondsen hebben hier last van. Bij ons fonds is een groot deel van het renterisico afgedekt. Daardoor heeft dit minder impact op onze resultaten.

Lees het kwartaalverslag beleggingen

Hoe gaan wij om met het Pensioenakkoord?

De regering, werkgevers en werknemers hebben afspraken gemaakt over een aantal veranderingen in het pensioenstelsel. Deze afspraken staan in het Pensioenakkoord 2019. De meeste afspraken zijn nog niet definitief, maar de verlaging van de AOW-leeftijd wel. Ben je gepensioneerd en krijg je nu een tijdelijk ouderdomspensioen?

Lees hoe je een dubbel pensioen kunt voorkomen

Krijgt je partner voldoende pensioen?

Kan je partner de huur of hypotheek nog wel betalen na jouw overlijden? Het inkomen van de achtergebleven partner kan fors dalen als de ander overlijdt. En helemaal als er geen partnerpensioen is. Om inzicht te krijgen in het inkomen van je partner na overlijden, hebben de Pensioenfederatie, de Sociale Verzekeringsbank en het Nibud een online tool ontwikkeld.

Ga naar de tool

De Belangenvereniging Postactieven ABN AMRO (BPAA)

“Je contacten met collega’s hoeven niet verloren te gaan na afloop van je carrière bij de Bank” schrijft Anneke Hoog. Als oud-medewerker of gepensioneerde van ons fonds kun je namelijk lid worden van de BPAA. Wil je weten hoe de BPAA jouw belangen behartigt, wat ze organiseren en hoe je lid kunt worden? Op de zomerse foto hiernaast zie je een bijeenkomst van de BPAA.

Lees alles over de BPAA

Veelgestelde vragen

Waarom krijg ik in de eerste maand van mijn AOW-pensioen minder?

Kan ik een webinar terugkijken?

Wat kan ik doen voor extra pensioen?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title