Jongeren nemen een kijkje in de keuken

Eind oktober kregen 20 jonge deelnemers de gelegenheid om te ervaren hoe het is als je verantwoordelijk bent voor € 33 miljard: het pensioengeld van onze 100.000 deelnemers.

Hoe doet het bestuur dat?

Elk jaar bepaalt het bestuur van ons fonds of de feitelijke beleggingsstrategie nog steeds past bij de doelstellingen van het fonds. Dat doen ze tijdens een zogenaamde alm-workshop, waarbij het bestuur kiest uit verschillende risicoprofielen. Daarbij hebben ze oog voor het belang van de verschillende stakeholders. Dus het belang van de werkgever (betaalt het grootste deel van de premie), de medewerkers die pensioen opbouwen, de oud-medewerkers die pensioen bij het fonds hebben staan en de gepensioneerden die pensioen krijgen.

En de jongeren...

Net als het bestuur van het pensioenfonds moesten de jongeren de beleidsvariant van hun voorkeur bepalen, zonder dat de onderliggende beleggingsstrategieën bekend waren gemaakt. De keuze vond hierdoor volledig plaats op basis van cijfers over de opbrengsten en de risico’s van de beleidsvarianten.

De workshop

Door de coronamaatregelen vond de workshop online plaats. Maar net als de fysieke bijeenkomst van vorig jaar was de discussie levendig en kwamen ze tot praktisch dezelfde uitkomsten als het bestuur eerder dit jaar. De deelnemers aan de workshop én de 2 aanwezige bestuursleden vonden de workshop zeer geslaagd.

Fijn om te weten:

  • De boardroomsessie van vorig jaar was mede aanleiding voor Merijn Schut om zich als bestuurslid te kandideren. Hij zit inmiddels in ons bestuur.

  • Ons bestuur is gelukkig divers samengesteld. Om de paar jaar zijn er wel wisselingen. Bij ABN AMRO Pensioenfonds willen we een afspiegeling zijn van alle medewerkers en we werken dus hard om dat voor elkaar te krijgen. 

  • In 2021 volgen nieuwe boardroomsessies. Doe jij dan ook mee?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title