Indexatiebesluit 2021

Pensioenen worden ook dit jaar geïndexeerd

Het bestuur heeft een besluit genomen over de indexatie en is verheugd om mee te kunnen delen dat de pensioenen ook dit jaar volledig meegroeien met de stijging van de prijzen. De prijzen gingen in de periode van januari 2020 tot januari 2021 met 1,6% omhoog. Dit betekent dat de pensioenen per 1 april 2021 met 1,6% zijn verhoogd. Ook heeft het pensioenfonds geen indexatieachterstand. De indexatie geldt voor iedereen die bij ons fonds pensioen opbouwt, pensioen heeft opgebouwd of pensioen krijgt.

Het bestuur beslist over de indexatie

Het pensioenfonds probeert de pensioenen waardevast te houden. Daarom kijkt het bestuur elk jaar of er ruimte is om de pensioenen per 1 april te indexeren. Dit is afhankelijk van de financiële situatie van het pensioenfonds.

Het bestuur baseert zijn besluit op de indexatierichtlijn. Het bestuur heeft vastgesteld dat volledige indexatie mogelijk is omdat de beleidsdekkingsgraad per eind december 2020 126% is. Om de prijsstijging volledig te kunnen compenseren is wettelijk bepaald dat de beleidsdekkingsgraad hoger moet zijn dan 125%. 

De komende jaren verwacht het pensioenfonds de pensioenen tenminste gedeeltelijk te indexeren.

Onder Vraag & Antwoord/Pensioen in het algemeen/Over indexatie lees je meer over het indexatiebesluit.

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title