Deelnemers (zeer) tevreden over ons fonds

In het voorjaar heeft het onderzoeksbureau MWM2 voor ons onderzocht hoe onze deelnemers ons fonds beoordelen. En wat zij vinden van onze dienstverlening en informatievoorziening. Aan het onderzoek deden niet alleen medewerkers en gepensioneerden mee, maar ook oud-medewerkers die pensioen bij ons hebben opgebouwd. De resultaten van het onderzoek laten zien op welke punten wij ons nog kunnen verbeteren. Het is ontzettend fijn dat veel mensen de enquête hebben ingevuld. We hebben waardevolle input gekregen. Enorm veel dank daarvoor!

Waarover zijn onze deelnemers tevreden?

Medewerkers die pensioen bij ons opbouwen zijn erg tevreden over het fonds en gaven het fonds een rapportcijfer 7,8. Gepensioneerden gaven het fonds zelfs een 8,7.

Ook over de dienstverlening zijn onze deelnemers tevreden. Een ruime meerderheid vindt dat zij makkelijk hun pensioenzaken bij ons kunnen regelen. En voor zover men per e-mail of telefonisch contact met het fonds heeft gehad, was het oordeel ook positief. 

Waarover zijn onze deelnemers minder tevreden?

Hoewel men in het algemeen tevreden is over de informatie die men krijgt, geeft een deel van de medewerkers en oud-medewerkers aan dat de informatie toegankelijker kan. Ook geeft een deel van de medewerkers en oud-medewerkers aan niet op de hoogte te zijn van beschikbare informatie over de keuzes die men heeft rondom zijn pensioen.

Ook vindt een deel van de medewerkers en oud-medewerkers dat wij onvoldoende aansluiten op hun belevingswereld en kan de communicatie nog persoonlijker.

Wat doen we met de resultaten?

De onderzoeksresultaten bieden ons voldoende aanknopingspunten om onze communicatie nog verder te verbeteren. We willen voor onze deelnemers een waardevolle partner zijn als het gaat om inkomen voor later. Onze informatie moet afgestemd zijn op de behoeftes. We hebben al een flink aantal handige tools zoals de checklists op de website, webinars rondom pensioenkeuzes en een instructiefilmpje. Maar we gaan kijken hoe we de keuzebegeleiding verder kunnen verbeteren.

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title