De invloed van het coronavirus op onze dekkingsgraad

De pandemie van het coronavirus heeft grote invloed op de wereldeconomie. De handel tussen landen is verminderd en er wordt veel minder geproduceerd. De impact hiervan en het psychologische effect zien we terug op de beurzen. De beurskoersen zijn elke dag anders, van grote koersverliezen naar licht herstel en weer terug.

Ons pensioenfonds spreidt beleggingen en belegt in veel landen in de wereld. Ons pensioenfonds heeft last van een lagere rente, maar omdat het renterisico voor een groot deel is afgedekt, is dit beperkt. Dat aandelen minder waard worden heeft meer invloed op onze dekkingsgraad. In januari van dit jaar was onze economische dekkingsgraad nog 128%, een maand later was die gedaald naar 123%. Dit is een momentopname. De eerste twee weken van maart is de dekkingsgraad verder gedaald. Ons fonds heeft nog steeds een solide financiële positie.

Houd de website in de gaten voor de meest actuele dekkingsgraad.

Wat betekent dit voor de indexatie van je pensioen?

Dat is nu nog niet te zeggen. Het bestuur van ons fonds besluit begin april definitief of en hoe er wordt geïndexeerd. Lees alles over indexatiebeleid.

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom je pensioen ten opzichte van de coronavirus-pandemie. En ook of we en zoja, hoe we indexeren. Lees onze nieuwsberichten hierover op deze website en volg de Nieuwsflits, de nieuwsbrief van ons pensioenfonds.

Veelgestelde vragen

Wordt mijn pensioen op tijd betaald?

Krijg ik uitstel om mijn levensbewijs in te sturen?

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de Nieuwsflits

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bekijk eerder verschenen Nieuwsflits edities:

  • blijf op de hoogte van de financiële ontwikkelingen
  • schrijf je als eerste in voor de nieuwste webinars
  • krijg tips en leuke weetjes over pensioenzaken
Meld je aan Bekijk de laatste Nieuwsflits

Title